Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2013 18:38 - За срядата
Автор: anaevada Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2167 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 04.08.2013 22:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     
На Дари, разбира се, на кого другиго

    Надеждата в една цяла училищна седмица с положителност е срядата. Но да не се подведете, сряда може да бъде и четвъртък, може да бъде и петък, а понякога нещата се нареждат тъй, че една седмица си няма сряда, но пък следващата си има две. В крайна сметка, умните хора в никакъв случай и при никакви обстоятелства не пропускат срядата.

    Срядата са розовите храсти, които се подават от всички дворове с вече красиви, цъфнали и нетажали на клонките цветове. Срядата са малките котенца, които ни поздравяват с опашчици. Срядата е рибената супа на кака Здравка или пък гювечът й. Срядата е дори кокалестото момиче, което не знае как да пее. Срядата е блаженият следобеден сън. Срядата е залезът от покрива.

    Сряда е, когато две слънца се събират на едно място, а трето ги наблюдава отгоре. Сряда е, когато обядът винаги закъснява, понеже домакинята е крайно разсеяна, но щом дойде, идва по-вкусен отвсякога. Не за друго, а защото е обядът на срядата! Сряда е, когато влюбеният казва на възлюбената си, че я обича – което само по себе си е такава изненада, – а тя му благодари със сълзи на възхищение към дарсловото му. Просто защото само и единствено в сряда умният човек може да си позволи да гледа по телевизията крайно неумни човеци или, иначе казано, сапунка. Сряда е, когато следобедният сън никога не стига, но винаги го има, че дори понякога сънуваш. Сряда е, когато трябва да стигнеш в седем, а тръгваш в шест и петдесет и пет и ти трябват поне 30 минути да стигнеш. Сряда е, когато ти подаряват красива, лилава рокля. Сряда е, когато се катериш по покрива, а на отсрещния балкон седят двама типове, които не са се махнали още дори когато слезнеш след 1-2 часа. Срядата е, когато насред лято навън е студено, но се стопляш, понеже тичаш, за да хванеш 72. Сряда е, когато слизаш от 72, преди да ти е дошла спирката, защото са се качили контрольори, и не че нямаш карта, но някой друг няма нито това, нито билет. И отказва да си купи, видиш ли.

    Сряда е, когато си спокоен. Сряда е, когато знаеш, че утре може да е краят на света или по-малък, не толкова мащабен, училищен апокалипсис, но днес е сряда и в сряда ти ще обядваш, ще слушаш кокалестото момиче как не може да пее, после ще спиш и накрая ще закъсняваш. Сряда е, когато е сряда. А когато е сряда, се събираме три слънца на един покрив!

    
image

image



Тагове:   слънце,   сряда,   покрив,   обяд,   сън,   залез,   Слънца,


Гласувай:
7



1. minabk - Много красив текст
04.08.2013 19:47
Звучи като намигване, като неочакван подаръх, като хладен бриз в жегата.
цитирай
2. aip55 - Така и
04.08.2013 21:06
-не можах, да разбера, нищо за срядата! Ако взема една калъфка за възглавница и започна да ти обяснявам защо от едната страна има четири шева и след това обърна калъфката и пак започна да ти пояснявам, че има четири шева и обратно и обратно сигурно ще стигна и до твоята сряда.........Сряда е, когато е сряда, а шевове има когато калъфката има шевове от едната и от другата страна и обратно и обратно......???
цитирай
3. anaevada - :)
04.08.2013 21:14
Не презирайте срядата, защото не я разбирате. :)) Щом не разбирате текста, с положителност не е писан за Вас. :)
Срядата е ден, който винаги прекарвам с най-добрата си приятелка, и е достатъчно да знаете това.
цитирай
4. aip55 - Не презирайте срядата, защото не я ...
05.08.2013 08:11
anaevada написа:
Не презирайте срядата, защото не я разбирате. :)) Щом не разбирате текста, с положителност не е писан за Вас. :)
Срядата е ден, който винаги прекарвам с най-добрата си приятелка, и е достатъчно да знаете това.

Добро утро! Не съм си и помислял да презирам СРЯДАТА, но едно ми е ясно от рутината на животът ми, че в сряда оборотът ми никога не е бил добър. Хубав ден Ани!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anaevada
Категория: Лични дневници
Прочетен: 268362
Постинги: 208
Коментари: 225
Гласове: 1040
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930